Wat is creatieve therapie

Mevrouw Vlinder biedt als creatief therapeut een programma dat herkenning, aandacht, interactie en meezingen teweegbrengt. Zij wil laten zien dat ook de begeleiding en/of mantelzorger door het zingen van een lied of met behulp van een iPod met koptelefoon meer contact kan maken met de cliënt.

In mijn 6 jaar lange ervaring als creatief therapeut maak ik gebruik van vaardigheden als respect, aandacht, empathie en echtheid. Bovendien pas ik materialen toe voor optimaal contact met mensen met de ziekte dementie.

Mijn werkwijze

Bij cliënten spelen gevoelens van kwetsbaarheid, onzekerheid, afhankelijkheid en vaak ook angst een belangrijke rol. Alle agogische processen vragen daarom om een gevoel van veiligheid bij de cliënt. Als creatief therapeut zet je je professionele kennis over mensen, agogiek, sociale interventiekunde, wijze van communiceren en je open houding in om tot een uitnodigende en veilige sfeer te komen waarin doelgericht gewerkt kan worden.

Ervarings- en belevingsgericht

Mijn therapie is ervarings- en belevingsgericht en biedt therapeutische kansen. Door zowel bezig te zijn met attributen alsook te bewegen, te zingen en een instrument te bespelen werkt Mevrouw Vlinder met het ervaringsgerichte aspect. De beleving zit met name in de vorm van luisteren naar zang en mede cliënten.

Samenwerken met de cliënt en het gebruiken van de kracht van de cliënt en zijn omgeving (begeleiding) staan voorop. Een flexibele houding is noodzakelijk. Diverse vormen van emoties komen voorbij. Voor de begeleiding een emotioneel moment wanneer dit gebeurt. Er wordt dan ook wel eens een traantje weggepinkt.

Bekijk mijn programma

Heb je vragen?

Bel mij op
+31 (0)6 30 58 18 08
+31 (0)6 30 58 18 08
Vul het contact
formulier in
Ga
Volg mij op
social media
Ga