Programma-opbouw

Op welke wijze werkt Mevrouw Vlinder precies? Hieronder krijgt u inzicht in haar werkwijze en de opbouw van het programma.

Inleiding

Voorstellen van Mevrouw Vlinder door middel van iedere cliënt persoonlijk een hand te geven, uitleg geven wat de bedoeling is van de activiteit; samen zingen, eigen inbreng van liedjes, wanneer niet voorradig wordt er een alternatief voorstel gedaan, cliënt heeft respect voor de inbreng van de medecliënt.

Kerngedeelte

Samen zingen en musiceren: afstand verdwijnt, harten gaan open en mensen ontmoeten elkaar. Mevrouw Vlinder zoekt naar de muzikale herinnering. Zij zingt liedjes in een snel tempo, het repertoire aangepast aan de doelgroep. Wanneer de aandacht verslapt schakelt zij snel over naar een ander liedje. Mevrouw Vlinder kijkt of het mogelijk is om een ‘nieuw’ lied aan te leren. Er zal op dat moment worden gekeken of daar mogelijkheden voor zijn.

Activiteit, middelen en structuur


Middelen: Mevrouw Vlinder heeft een koffer bij zich met daarin diverse artikelen: klompjes, tulpen, een schortje en zusterkapje, rietje etc. Er wordt gevraagd aan de cliënt aan welk liedje je denkt wanneer je de diverse attributen ziet. De cliënt neemt een attribuut wat hij/zij aanspreekt. (‘Hannes loopt op klompen, ‘Tulpen uit Amsterdam’, liedjes uit ‘Ja zuster, nee zuster’ zusterkapje & schort, Ze drinkt ranja met een rietje, Nederlandse vlag, vaderlandse liederen etc.) Mevrouw Vlinder vraagt aan de cliënten welk liedje zij mooi vinden. Zij probeert hierin mee te gaan, zij heeft meer dan 200 liedjes voorradig. Aan het eind van de muzikale activiteit kan iedereen een ritme-instrument uitzoeken. De reden daarvoor is dat het aantal prikkels dan gereduceerd wordt en er cliënten overprikkeld kunnen raken en niet meer willen/kunnen deelnemen aan de activiteit.

Afsluiting

Mevrouw Vlinder vraagt aan de cliënten wat men van de creatieve therapie vond. Zij vraagt of men een cijfer zou kunnen geven van 1 tot 10 Daarna eindigt zij met een afscheidslied.

Evaluatie

Mevrouw Vlinder gaat na of haar doel bereikt is en evalueert met de begeleiding.

Heb je vragen?

Bel mij op
+31 (0)6 30 58 18 08
+31 (0)6 30 58 18 08
Vul het contact
formulier in
Ga
Volg mij op
social media
Ga